TIEDOTE: Uusi Abitti-koejärjestelmän versio (ABITTI2347L) saatavilla lukiolaiskannettaville - News / Julkiset tiedotteet - Opinsys - tukipalvelu

Nov 28 2023

TIEDOTE: Uusi Abitti-koejärjestelmän versio (ABITTI2347L) saatavilla lukiolaiskannettaville

Authors list

Ylioppilastutkintolautakunta (YTL) julkaisi eilen uuden Abitti-koejärjestelmän version (ABITTI2347L). Tämä päivitys muuttaa hieman kokeiden toimintaa ja sen käyttöönotto edellyttää sekä opiskelijoiden koneilla käytettävän koetilan, että palvelimen Abitti-version päivittämistä uusimpaan. Tämän lisäksi koepalvelimella käytettävien koetiedostojen (.mex) tulee olla ladattu 25.11.2023 klo 15 jälkeen. Tätä ennen ladatut koetiedostot eivät uudessa Abitti-versiossa toimi oikein. Lisätietoa päivityksestä löytyy Ytl:n tiedotteesta: https://www.abitti.fi/blogi/2023/11/uusi-abitti-versio-mahdollistaa-kokelaan-kokeen-paattamisen/

Uutta Abittia ei kytketä vielä oletukseksi lukiolaiskannettaville

Uusi Abitti-versio on nyt saatavilla lukiolaiskannettaville. Koska useilla lukioilla on menossa koeviikko, niin päivitys saattaa häiritä merkittävästi kokeiden tekemistä. Tästä syystä emme kytke uusinta Abittiversioita käyttöön välittömästi, vaan uusinta Abittia tukeva koejärjestelmä tulee Lukiolaiskannettaville oletukseksi vasta 14.12.2023. Tämä on myös YTL:n suositus.

Mikäli haluat uuden Abitti-version käyttöön jo tätä ennen niin voit asettaa version organisaatiosi laitehallinnasta tai pyytämälllä sitä tukipalvelustamme https://tuki.opinsys.fi

Miten toimin, jos päivitin koepalvelimen vahingossa uusimpaan versioon?

Mikäli ktp-palvelin on päivittynyt vahingossa uusimpaan versioon, niin YTL on lisännyt Naksu-ohjelmistoonsa mahdollisuuden palata vanhempaan versioon. Tämä tapahtuu seuraavasti:

• Käynnistä Naksu-ohjelmisto

• Valitse “Asenna Yo-koe”

• Kirjoita asennuskoodiksi: 2308

Naudingas Nenaudingas